Sotkamon kunta ja Vuokatinrinteet ovat käynnistäneet merkittävän kehittämishankkeen yhteistyössä maanomistajien ja Kajaanin Ammattikorkeakoulun kanssa.
Uutiset

Sotkamon kunta ja Vuokatinrinteet käynnistävät merkittävän investointihankkeen 

Vuokatinrinteiden kehittämishankkeen tarkoituksena on luoda Vuokatille visio ja master plan -suunnitelma, joka monipuolistaa alueen matkailupalveluja ja vahvistaa Vuokatin asemaan yhtenä Suomen johtavista matkailukeskuksista. Hankintakilpailun voittaneeseen Eezy Flown suunnitteluryhmään kuuluu aluekehittämisen kotimaisia ja kansainvälisiä huippuosaajia.

Sotkamon kunta ja Vuokatinrinteet ovat käynnistäneet merkittävän kehittämishankkeen yhteistyössä maanomistajien ja Kajaanin Ammattikorkeakoulun kanssa. Kehityshanketta ryhtyy johtamaan ja toteuttamaan hankintakilpailun voittanut Eezy Flown kokoama yhteistyöryhmä, jossa ovat mukana A-Insinöörit, Arkkitehtuuritoimisto B&M, LOCI Maisema-arkkitehdit sekä kanadalainen Ecosign.

– Tavoitteena on luoda rinnealueelle innostava tulevaisuuden visio. Tulevaisuuden Vuokatti tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia palveluja ja unohtumattomia elämyksiä kotimaisille ja kansainvälisille vieraille ympäri vuoden, Sotkamon kunnanjohtaja ja Vuokatin Matkailukeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Kilpeläinen toteaa.

Hankkeeseen kuuluu kolme osa-aluetta: Vuokatin rinteiden konseptisuunnittelu, jonka tärkein tavoite on parantaa rinteiden houkuttelevuutta. Toinen osa-alue keskittyy kestävän ja taloudellisesti kannattavan matkailun kehittämiseen. Lisäksi tavoitteena on rinnealueiden maisemarakentamisen kehittäminen siten, että lähtökohtana on Sotkamon luontoarvojen säilyttäminen. Samalla suunnitellaan alueen infrastruktuurin ja palveluiden uudistaminen.

Matkailukeskuksen kehittäminen keskittyy erityisesti Itärinteiden alueelle. Alueelle on juuri valmistumassa uusi tie ja muu perusinfrastruktuuri. Rakennusoikeutta alueella on huimat 70 000 kerrosneliömetriä.

Tavoitteina houkuttelevat rinteet ja kestävän matkailun kasvattaminen  

Kymmeniä palvelumuotoiluhankkeita ja useita merkittäviä aluekehitysprojekteja toteuttaneen Eezy Flown kehittämissuunnitelmaa laativat A-Insinöörien hanke- ja insinööriosaajat, samaan konserniin kuuluvat B&M:n pää- ja aluesuunnittelijat, LOCI maisema-arkkitehtien maisemasuunnittelijat sekä Ecosignin rinne- ja matkailualuesuunnittelun asiantuntijat.

Kanadalainen Ecosign on tunnettu kestävistä ja innovatiivisista matkailukohteista, jotka kunnioittavat paikallista kulttuuria ja ympäristöä. Yhtiö on ollut suunnittelemassa mm Whistlerin, Vermontin, Sun Peaksin ja Andermatin hiihtoalueita sekä Pekingin talviolympialaisten 2022 hiihtolajien tapahtumapaikkoja.

– Vuokatin rinnealueiden kehittämissuunnitelma on merkittävä investointi alueen tulevaisuuteen. Se tuo alueen toimijat yhteen ja luo uusia mahdollisuuksia niin matkailijoille kuin yrittäjille. Tavoitteena on viitoittaa kehityssuunnat, maankäytön suunnitelmat ja investoinnit pitkälti tulevaisuuteen, toteaa projektipäällikkö Pasi Korhonen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Visiotyö valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja: 
Pasi Korhonen, projektipäällikkö, Kajaanin Ammattikorkeakoulu
puh. 044 710 1360

Pekka Soini, hankevastaava, Eezy Flow
puh. 0400 427 835

Jukka Kettunen, hankekehitysjohtaja, A-Insinöörit (AINS Group)
puh. 040 733 8280

Kuva: Vuokatin Matkailukeskus Oy

"Tavoitteena on luoda rinnealueelle innostava tulevaisuuden visio."

Mika Kilpeläinen
kunnanjohtaja, hallituksen puheenjohtaja
Sotkamo, Vuokatin Matkailukeskus

 

TILAA UUTISKIRJE