Joonas Lehtovaara kuvaoikeudet RIL Mirkku Merimaa 1920
Uutiset

Tahtituotannon tutkija ja konsultti Joonas Lehtovaara on Vuoden nuori RILiläinen

A-Insinöörien kehityspäällikkö Joonas Lehtovaara on saanut RIL ry:n myöntämän Vuoden nuori RILiläinen -tunnustuspalkinnon. Lehtovaara tunnetaan etenkin tahtituotantoon erikoistuneena asiantuntijana ja kouluttajana.

A-Insinöörien rakennuttamispalvelujen kehityspäällikkö, tekniikan tohtori Joonas Lehtovaara, 32 v., on palkittu Vuoden nuori RILiläinen -tunnustuksella 8.10.2024 FinnBuild-messuilla. RIL ry:n tunnustus nuorelle osaajalle kiinteistö- ja rakennusalan myönteisenä keulakuvana toimimisesta jaettiin nyt viidettä kertaa.

Lehtovaara yhdistää työssään A-Insinöörien kehityspäällikkönä tutkimusta ja rakennuttamisen käytäntöjä. Hänet tunnetaan aktiivisena tahtituotannon asiantuntijana, esiintyjänä sekä kouluttajana mm. Kiinkon rakennuttajan pätevyyskoulutuksista, KIRA Hubin verkostoista sekä Building 2030 -hankkeista.

Lehtovaaran tahtituotantoa ja hajautettua päätöksentekoa koskeva kansainvälinen väitöskirjatutkimus palkittiin viime vuonna Aalto-yliopiston väitöskirjapalkinnolla.

– Koen hyvin mielekkäänä sen, että pääsen tutkijataustalla pureutumaan rakentamisen käytännön kysymyksiin ja edesauttamaan alan toimintatapojen ja tuottavuuden paranemista. Koulutuksissa ja esiintymistilaisuuksissa keskustelujen kautta tulee usein oivallettua uusia näkökulmia ja avautuu uusia kehittämisen polkuja, Lehtovaara toteaa.

Tällä hetkellä Lehtovaaran työssä A-Insinöörien tutkimus- ja kehityshankkeiden projektipäällikkönä painottuu vahvasti tekoälyn hyödyntäminen, mm. tekoälyn eettisen pelikirjan kokoaminen kiinteistö- ja rakennusalalle sekä uusia työtapoja koskeva monialainen ja valtakunnallinen tutkimus- ja kehityshanke.

– Innostus tekoälyä kohtaan on selvästi syttynyt ja syventynyt paitsi meillä A-Insinööreissä myös rakennusalalla yleensä. Hyvin paljon täytyy viedä tehdä töitä, ennen kuin tekoäly pystytään valjastamaan aidoksi tuottavuuden veturiksi, Lehtovaara toteaa.

RILissä Lehtovaara on vaikuttanut kahden keskeisen jäsenryhmän eli tekniikkaryhmän johtoryhmässä. Hän toimi myös toisena kirjoittajana aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä RILin Tahtituotanto-teemaoppaassa.

RIL ry on rakennetun ympäristön diplomi-insinöörien asiantuntijajärjestö, joka edistää hyvää suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitokulttuuria ja rakennusalan ammattitaidon kehittymistä Suomessa.

Lisätietoja: 
Joonas Lehtovaara, kehityspäällikkö, A-Insinöörit
Puh. 040 522 5192
joonas.lehtovaara@ains.fi

Kuva: RIL/Mirkku Merimaa

"Innostus tekoälyä kohtaan on selvästi syttynyt ja syventynyt paitsi meillä A-Insinööreissä myös rakennusalalla yleensä."

Joonas Lehtovaara
kehityspäällikkö
A-Insinöörit