Kohtaamisia_1_CMYK (002)_WEB_AINS_PÄÄKUVA
Uutiset

A-Insinöörit Espoolaistentalon rakennesuunnittelijaksi

Espoon keskukseen sijoittuvan uuden, arkkitehtonisesti kunnianhimoisen rakennuksen rakennesuunnittelusta vastaa A-Insinöörit. Espoolaistentalosta tulee monitoimirakennus, joka tuo asukkaiden palvelut, päätöksenteon ja kaupungin hallinnon samoihin tiloihin.

A-Insinöörit on solminut Espoon kaupungin kanssa sopimuksen Espoolaistentalon rakennesuunnittelusta. Alueelle suunnitellaan myös asuinkortteleita ja pysäköintilaitosta. A-Insinöörit on valittu myös koko korttelialueen rakenne- ja geotekniseksi esisuunnittelijaksi.

Espoolaistentalon pää- ja arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa Lundén Architecture Company yhdessä arkkitehtitoimisto Coben kanssa. Kahden toimiston muodostama tiimi voitti viime vuonna kohteesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun ehdotuksellaan Kohtaamisia.

– Espoolaistentalo on arkkitehtonisesti upea ja teknisesti poikkeuksellisen vaativa kohde. On hienoa päästä näyttämään A-Insinöörien korkeatasoista puurakennesuunnittelun osaamista. Rakennus tulee toteutuessaan olemaan erinomainen esimerkki siitä, miten nykyaikaisia puutuotteita voidaan käyttää viisaasti ja kustannustehokkaasti yhdessä betonin ja teräksen kanssa, rakennesuunnittelun operatiivinen johtaja Pekka Narinen A-Insinööreistä toteaa.

Kohtaamisia_2_CMYK (002)_WEBTuleva Espoolaistentalo on toteutuessaan persoonallinen ja näyttävä puurakennus. Se perustuu suunnittelukilpailun voittaneeseen Lundén Architecture Companyn ja Coben ehdotukseen Kohtaamisia. Kuva: Cobe + Lundén Architecture Company

Espoolaistentalo sijoittuu Espoon keskuksessa jo puretun Virastotalo 2:n paikalle asema-alueen pohjoispuolelle. Sisäänkäynti tulee Vaakunatorin puolelle. Rakennuksen keskelle tulee korkea avoin tila, jonka ympärille kaikki toiminnot sijoittuisivat. Espoolaistentalon pilarit, palkit ja seinät tullaan rakentamaan massiivipuusta.

– Monet rakennetekniset yksityiskohdat edellyttävät räätälöityjä suunnitteluratkaisuja sekä erilaisten liitostekniikoiden soveltamista käytäntöön. Suunnittelussa katsotaan myös hyvin pitkälle tulevaisuuteen ja huomioidaan rakennusosien purettavuus, Narinen kertoo.

Sisäkuva_Kohtaamisia_CMYK (002)_WEB_VaakaRakennuksen keskelle tulee korkea, avoin tila, joka toimii kaupunkilaisten kohtaamispaikkana. Kuva: Cobe + Lundén Architecture Company

Espoolaistentalon suunnittelu käynnistyy heti, ja hankesuunnitelma menee kaupunginhallituksen käsittelyyn. Lopullisen päätöksen rakennuksen toteuttamisesta tekee Espoon kaupunginvaltuusto.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan Espoolaistentalon rakentaminen voisi alkaa vuonna 2026, ja rakennus voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2029. A-Insinöörien vahva asiantuntemus puumateriaalien ominaisuuksista ja käytöstä rakentamisessa on näkynyt monissa Puupalkinnolla palkituissa kohteissa viime vuosina.

Lisätietoja:

Pekka Narinen, operatiivinen johtaja, rakennesuunnittelu, A-Insinöörit
puh. 040 500 1411
pekka.narinen@ains.fi

 

"On hienoa päästä näyttämään A-Insinöörien korkeatasoista puurakennesuunnittelun osaamista."

Pekka Narinen
operatiivinen johtaja, rakennesuunnittelu
A-Insinöörit

TILAA UUTISKIRJE