Uutiset

A-Insinöörit rakennus- ja suunnittelualan kolmen halutuimman työnantajan joukossa 

A-Insinöörit paransi jälleen sijoitustaan Universumin ammattilaistutkimuksessa, ja nousi 12. houkuttelevimmaksi Suomen teknisen alan työnantajista. Tutkimuksessa 8 600 työssä olevaa suomalaista arvioi yritysten vetovoimaa. Myös opiskelijat pitävät A-Insinöörejä yhtenä ihanteellisimpana työnantajana alallaan.

A-Insinöörit on kolmen vetovoimaisimman työpaikan joukossa rakennus- ja suunnittelualalla, selviää Universumin ihanteellisimpia työnantajia listaavasta tutkimuksesta. Suomen kaikista teknisen alan työnantajista A-Insinöörien sijoitus oli 12., kolme pykälää viime vuotta parempi.

Kaikista tekniikan työnantajista kolmen kärjessä olivat viime vuoden tapaan Kone, Valmet ja Puolustusvoimat. Rakennetun ympäristön alalla houkuttelevimpia olivat Sweco, Afry ja A-Insinöörit.

– On hienoa huomata, että suunnittelualan konsulttiyhtiöt ovat tekniikan ammattilaisille hyvin haluttuja työpaikkoja, ja olemme luonnollisesti ylpeitä entisestään parantuneesta sijoituksestamme. Meillä on vahva tasavertaisuutta vaaliva ja osaamista arvostava yrityskulttuuri, jonka hyvä esihenkilötyö mahdollistaa. Olemme tehneet ja teemme jatkossakin ponnekkaasti töitä henkilöstön viihtyvyyden ja sitoutumisen eteen, toimitusjohtaja Kari Kauniskangas toteaa.

universum ammattilaistutkimus 2024 a-insinöörit 1920

Suomen kaikista teknisen alan työnantajista A-Insinöörien sijoitus oli 12., selviää Universumin teettämästä ammattilaistutkimuksesta.

Vuosittain toteutettava Universumin tutkimus selvittää suomalaisten työssä käyvien ammattilaisen näkemyksiä työnantajista ja työelämästä. Ammattilaiset nostivat toista vuotta peräkkäin tärkeimmiksi tekijöiksi työelämässä kilpailukykyisen palkkauksen, joustavat työnteon tavat, kiinnostavat ja monipuoliset tehtävät sekä arvostavan ja ystävällisen yrityskulttuurin.

Tutkimus tehtiin lokakuun 2023 ja kesäkuun 2024 aikana lähes 50 eri toimialalla. Vastaajia oli kaikkiaan 8 600, joista insinöörialoilta 1 900.

A-Insinöörit houkuttelevin myös teknisen ala opiskelijoille

Keväällä 2024 julkaistussa Universumin opiskelijatutkimuksessa tekniikan alan opiskelijat listasivat A-Insinöörit Suomen ihanteellisimpien työnantajien joukkoon, sijalle 9. Suunnittelu- ja konsulttiyhtiöistä A-Insinöörit oli vetovoimaisin, ja koko rakennetun ympäristön alalla työnantajien kärkeä YIT:n jälkeen.

Lisätietoja:
Elina Haapasaari, henkilöstöjohtaja
puh. 050 367 7188
elina.haapasaari@ains.fi

Lisätietoja ja raportti tutkimuksesta Universumin sivuilta 

"Olemme tehneet ja teemme jatkossakin ponnekkaasti töitä henkilöstön viihtyvyyden ja sitoutumisen eteen."

Kari Kauniskangas
toimitusjohtaja
A-Insinöörit

 

TILAA UUTISKIRJE